Jablečný dort
Pokud milujete jablečný štrůdl nebo kombinaci jablek se skořicí, zamilujete si ho po prvním soustu. Šťavnatý, příjemně sladký a zároveň osvěžující. Křehký, no zároveň křupavý, s tenkou krustičkou navrchu.
Tento dortík můžou skutečně všichni, protože kromě toho, že je 100%-ně vegan, neobsahuje žádné alergeny.
Zajímavosti
- na každý dort se použije cca 1500 g českých jablek, co je přibližně kilo jablek čisté váhy
- třtinová šťáva je plná vitamínů a minerálů (až 5x více než třtinový cukr)
- většina surovin je z kontrolovaného ekologického zemědělství = v BIO kvalitě
- ovesné vločky jsou přirozeně bezlepkovou potravinou, takže se z nich lepek nemusí uměle odstraňovat, stačí, když se budou zpracovávat na místě, kde se nezpracovávají obiloviny obsahující lepek
Složení
jablká, bio kokosový olej, bio bezlepkové ovsené vločky, bio pohánková mouka, bio třtinová šťáva, pravá cejlonská skořice, pravá bio vanilka, himalájská sůl
Hmotnost
1200 g (8 ks po 150 g, průměr dortu 18 cm)
Může obsahovat stopy některých alergenů jako je lepek, vejce, arašídy, sója, mléko, ořechy a sezam.